Openingsavond nieuwe expo’s

Met Maxime Denuc & Pastige

Op zaterdag 30 maart gooien we vanaf 19u30 de deuren open. Ontdek die avond drie nieuwe tentoonstellingen en pik de optredens van Maxime Denuc en DJ Pastige mee.

Een sprong in het onbekende

De tentoonstelling Een sprong in het onbekende verkent de betekenis van geloof in de kunst van vandaag. Voor veel kunstenaars heeft geloof zowel een religieuze als een ruimere betekenis: geloof gaat over onze relatie met het onbekende en onbevattelijke. Hoe navigeren we door de onzekerheden van het leven en waar vinden we houvast? Sommige kunstenaars komen via hun werk dichterbij het hogere, anderen uiten kritiek op de maatschappelijke rol van de kerk. Wat hen verenigt, is het geloof in de kracht van kunst om paden te banen voorbij het bekende.

Daiga Grantina

De Letse kunstenares Daiga Grantina toont bestaand en nieuw werk op maat van de zalen van Z33. Voor haar eerste institutionele solotentoonstelling in België realiseert ze een choreografie van holle, hangende rustende vormen in de oude tentoonstellingsvleugel. Die installatie bestaat uit eenvoudige materialen – stof, hout, touw, metaal, was – met veel aandacht voor hun zintuiglijke eigenschappen. De onbedekte lichtkoepels in de ruimtes zorgen voor een spel van licht.

Riar Rizaldi

Riar Rizaldi maakt films die de relatie tussen wetenschap, fictie en technologie onderzoeken. Op dit elan gaat hij verder voor zijn eerste solotentoonstelling in België. Je waant je in een buitenaardse filmset waar ‘Fossilis’ (2023) te zien is.

Muziek

Tussen het ontdekken van de nieuwe kunstwerken door kan je genieten van live muziek, gebracht door Maxime Denuc. Voor Z33 tovert hij zijn gelauwerde werk Nachthorn om tot New Anthem. Vorig jaar nog te horen tijdens de voorjaarsshow van Chanel, vanavond in een nieuw jasje speciaal voor de expo Een sprong in het onbekende. Verwacht je aan hypnotiserende elektronische muziek, schommelend tussen dub techno of after-hours pop, met het orgel in de hoofdrol.

De avond afsluiten doen we met Pastige. Pastige staat met één voet stevig in de house-scene, en met de andere wisselt hij moeiteloos af tussen alles wat daarrond ligt. Op zijn radioshow Collecting Kernels presenteert hij de niet- en half dansbare parels die hij tijdens zijn slaapdronken digitale zoektochten ontdekt, maar voor een volle club neemt hij het liefst risico’s met dansbare muziek uit onverwachte hoeken.

30.03 tot 30.03.24

19u30 Deuren open
19u45 Welkom Algemeen en Artistiek directeur Adinda Van Geystelen
20u - 22u30 Expo's open
21u Maxime Denuc, The New Anthem
22u - 01u Pastige i.s.m. De Serre Hasselt
01u Deuren sluiten

Inschrijven voor de openingsavond is niet verplicht, toegang tot het evenement is gratis. Maar, vol is vol, dus zorg dat je er op tijd bij bent!

Gratis