012 Composite Presence by Bovenbouw Architectuur Belgian pavilion Biennale Architettura 2021 Venice © Filip Dujardin

De 17de Architectuur­biënnale van Venetië reist naar Z33

De presentatie van het Belgisch Paviljoen komt in 2022 naar Hasselt

Op de 17de Architectuurbiënnale van Venetië is momenteel de tentoonstelling Composite Presence van Bovenbouw Architectuur te zien in het Belgisch Paviljoen. Hun maquettelandschap toont de frictie tussen stad en architectuur in Vlaanderen. Vanaf najaar 2022 is de expo voor het eerst in België te zien in Z33.

Door de coronacrisis start de Biënnale een jaar later dan gepland. Het thema van deze editie luidt: “How can we live together?”. Het Vlaams Architectuurinstituut toont in het Belgisch paviljoen Composite Presence, een tentoonstelling gecureerd door Bovenbouw Architectuur.

Meer dan vijftig verschillende architectuurprojecten van de afgelopen twintig jaar vormen de bouwstenen van het maquettelandschap. Als bezoeker beweeg je door het landschap en ontdek je op krachtige en vernieuwende manier de wrijving tussen stad en architectuur in Vlaanderen. De sterke haat-liefdeverhouding tussen gebouwen en de gebouwde omgeving is in Vlaanderen al decennia lang een bron van irritatie en energie.

De Biënnale van Venetië loopt nog tot 21 november. Volgend (na)jaar is de Belgische presentatie te zien in Z33. Meer info vind je via vai.be.

Gepubliceerd op

31.05.2021

Overzicht