Adinda Van Geystelen, artistiek directeur Z33 Foto © Kristof Vrancken

Adinda Van Geystelen wordt artistiek directeur Z33

Op 20 januari 2020 wordt Adinda Van Geystelen de nieuwe artistiek directeur van Z33, Huis voor Actuele Kunst, Design en Architectuur in Hasselt. Samen met de opening van het tentoonstellingsgebouw op zaterdag 14 maar 2020 is hiermee het nieuwe hoofdstuk voor Z33 ingezet.

Een nieuw hoofdstuk

Z33 heeft een ambitieus plan klaar. Als organisatie op het kruispunt van kunst, design en architectuur, zal het in de toekomst een voortrekkersrol opnemen in cultuurregio Limburg en Vlaanderen. Hiermee heeft het huis de ambitie om te gaan voor een erkenning als Vlaamse kunstinstelling en trekt het de (inter)nationale kaart. Met een nieuw gebouw en de komst van een nieuwe directeur is dit plan nu klaar voor de uitvoering.

Na drie jaar bij Kunsthal Extra City in Antwerpen en vijf jaar bij BOZAR in Brussel, komt Adinda Van Geystelen samen met zakelijk directeur Jan Bloemen aan het hoofd van Z33 te staan. Gilbert Van Baelen, voorzitter van Z33: “Na een uitgebreide procedure met een onafhankelijke selectiecommissie koos de raad van bestuur unaniem voor Adinda Van Geystelen. Haar jarenlange ervaring in de culturele sector, expertise op vlak van artistiek beleid en netwerk maken van haar de geschikte kandidaat om onze ambities waar te maken. Z33 staat klaar om te stomen in de voorhoede, met een nieuw gebouw, een nieuwe ploeg, een veelzijdig programma en nu ook een nieuwe artistiek directeur.”

Grensverleggende seismograaf

Adinda Van Geystelen sluit een boeiende periode bij Kunsthal Extra City in Antwerpen af en blikt vooruit naar januari 2020. ” Ik wil van Z33 een grensverleggende instelling maken die een ijkpunt wordt voor creatief onderzoek op het kruispunt van kunst, design en architectuur; een instelling die aantoont hoe kunstenaars en ontwerpers onze samenleving van morgen mee vormgeven. Z33 heeft een hart voor talentontwikkeling, samenwerkingen én voor het publiek. Het huis wil nationaal en internationaal het verschil maken, maar niet zonder zich ook stevig lokaal te verankeren in Hasselt, Genk, Limburg en Vlaanderen. Ik ben vereerd en enthousiast om mee aan het roer te staan van deze organisatie. We willen een seismograaf zijn voor wat er leeft in de samenleving en in dialoog met kunstenaars en ontwerpers een nieuw licht werpen op kleine en grote vragen van vandaag.”

Lees hier het volledige persbericht.

Gepubliceerd op

12.01.2020

Overzicht