Currents #7 Birds of a Feather - Jonas Dehnen & Jonathan De Maeyer c Kristof Vrancken

Currents #9 zoekt curatoren

Z33 en Marres zoeken een team van curatoren (minimaal 2 personen) voor de negende editie van Currents, een jaarlijkse groepstentoonstelling met werk van recent afgestudeerde kunstenaars afkomstig van academies in België, Duitsland en Zuid-Nederland. De tentoonstelling vormt het sluitstuk van een ruimer begeleidingstraject waarin training, netwerk en professionalisering centraal staan.

Z33 en Marres

Z33 en Marres zijn instellingen voor hedendaagse kunst in respectievelijk België en Nederland. Samen ontwikkelen ze met Currents een platform voor startende kunstenaars en curatoren, om zo bij te dragen aan een internationale infrastructuur voor talentontwikkeling. De afgelopen jaren hebben meer dan 100 kunstenaars van twaalf academies hun werk tentoongesteld, presentaties gegeven en deelgenomen aan workshops. Door hun deelname gaven bijna twintig beloftevolle, internationale curatoren hun carrière een stevige boost.

Vereisten
We zoeken curatoren die:

  • Het leuk vinden om met jonge kunstenaars te werken
  • Goed zijn in productiewerk
  • Oog hebben voor logistiek en planning
  • Goed kunnen schrijven
  • Grote aandacht hebben voor de bemiddeling van de tentoonstelling met een breder publiek
  • In juni en juli 2021 tijd hebben om alle afstudeershows in de Euregio te bezoeken en/of via een open call portfolio’s na te kijken van net afgestudeerde kunstenaars.

 

Er wordt een honorarium en een vergoeding voor reiskosten voorzien. Om de reis- en verblijfskosten te beperken krijgen kandidaten die een verblijfadres in Nederland of België hebben de voorkeur.

Interesse?

Stuur je cv en motivatiebrief als team naar heleen.vanloon@z33.be
Onderwerp: curatoren Currents #9
Deadline: 25 april 2021 23u49
De gesprekken staan gepland op 11 mei 2021 – in Hasselt of online

Currents #9 is te zien in het voorjaar 2022.

Gepubliceerd op

01.04.2021

Overzicht