Z33 op de shortlist voor de Mies van der Rohe Award

Z33 is in de running om de prestigieuze EU-prijs voor hedendaagse architectuur – Mies van der Rohe Award 2022 in de wacht te slepen. De Europese Commissie en de Fundació Mies van der Rohe kondigen de 40 werken aan die op de shortlist staan om mee te dingen naar de award.

De European Union Prize for Contemporary Architecture of Mies van der Rohe Award is een prijs die één keer in de twee jaar wordt uitgereikt door de Europese Unie en de Fundació Mies van der Rohe voor beste kwalitatieve architectonische bijdrage in Europa. Het ontwerp van architect Francesca Torzo voor de nieuwe tentoonstellingsvleugel van Z33 wist de jury te overtuigen.

Dit is de editie met de meeste genomineerde werken: 532 werken werden genomineerd voor de prijs van 2022 en de zevenkoppige jury heeft een shortlist van 40 werken opgesteld die meegaan naar de volgende fase van de award. Uit de inzendingen kiest de jury nu vijf finalisten. Die worden op 16 februari 2022 bekendgemaakt.

Z33 is één van de drie Belgische genomineerden. De lijst met alle kanshebbers vind je terug op de website van de Mies van der Rohe Award.

Gepubliceerd op

18.01.2022

Architect Francesca Torzo over Vleugel 19
Enkele beelden van onze nieuwe tentoonstellingsvleugel5 afbeeldingen

Overzicht