Kunstennacht 2022 groot succes bij Z33

Op donderdag 12 mei stond het Hasseltse stadcentrum helemaal in het teken van kunst en cultuur. Het jaarlijkse evenement bracht veel volk op de been: maar liefst 1.701 mensen bezochten Z33.

Kunstennacht is de jaarlijkse culturele hoogmis in Hasselt. De editie van dit jaar was groter dan ooit: meer dan 50 musea, galerijen, kunsthuizen openden ’s avonds hun deuren voor het grote publiek. En dat kwam in grote getalen opdagen: alleen al in Z33 kwamen meer dan 1.500 mensen over de vloer.

Unieke halsketting

In ons huis kregen bezoekers drie tentoonstellingen voorgeschoteld, Charging Myths, Same same but different en Please do touch. Die laatste, een solotentoonstelling van de Limburgse ontwerpster Lore Langendries, was voor het eerst te zien op Kunstennacht. Speciaal voor deze gelegenheid ontwierp Langendries exclusieve, unieke papieren halskettingen die de eerste duizend bezoekers ringde. Ze zinspeelde hiermee op de manier hoe we dieren als duiven en koeien nummeren en labelen. De omgang met dieren (en meer specifiek hun huiden) is een veelvoorkomend thema in haar werk.

Mezzosopraan

Naast de tentoonstellingen was er nog de gesmaakte performance van Clotilde Van Dieren en Pélagie Gbaguidi. De mezzosopraan en kunstenares gingen met elkaar in dialoog doorheen de tentoonstelling Charging Myths. Op verschillende locaties hielden ze halt om hun act uit te voeren. Zo dwarrelde het indrukwekkende stemgeluid van Van Dieren door het gebouw van Z33.

Foto’s door Selma Gurbuz

Gepubliceerd op

13.05.2022

Bekijk hier enkele foto's van Kunstennacht14 afbeeldingen

Overzicht