© Studio Milck

Meer mysterieuze schoonheid in 2024

Een terugblik op 2023 is niet evident met alles wat er gaande is in de wereld. Toch zijn we vanuit Z33 meer dan ooit dankbaar. Voor jou als één van de ruim 35.000 gasten die we het voorbije jaar mochten ontvangen. Of het nu was voor een tentoonstelling, lezing, rondleiding of Kunstennacht: het aantal bezoekers aan onze tentoonstellingen groeide opnieuw aanzienlijk ten opzichte van 2022.

Daarnaast genoten ook talloze wandelaars en fietsers van de kunstwerken aan de Maas.

Als tegengewicht bij de woelige wereld, zetten we in 2024 de schoonheid van mysterie en verbeelding voorop. Want wie wil er soms niet in alle rust ontsnappen aan de waan van de dag. Kunst kan ademruimte en verstilling creëren. Wees dus welkom.

Terwijl vier Hasseltse scholen dit voorjaar Z33 innemen als klaslokaal, broeit er achter de schermen alweer iets nieuws. De zoektocht naar hoop en geloof inspireert kunstenaars al eeuwen. Dat tonen we je graag vanaf 31 maart met een nieuw programma van tentoonstellingen en activiteiten. Bovendien werken twee jonge architecten en een kunstenaar aan de transformatie van onze kapel in het kader van de nakende Virga Jessefeesten, die om de zeven jaar in Hasselt worden gevierd.

Waag samen met ons de sprong in het onbekende 2024.

Vol hoop en moois.

Tot gauw,

Jouw Z33

Gepubliceerd op

12.01.2024

Overzicht