Nieuw curatorenteam voor Currents #8

Helena Julian (BE, 1991) en Tim Hollander (NL, 1987) zijn de nieuwe curatoren voor de achtste editie van Currents. Ze werden door Marres Maastricht en Z33 uit ruim 40 sollicitaties gekozen. Currents #8 vindt plaats van 16.12.2020 tot 7.02.2021 bij Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht.

Curatorenteam

Helena Julian (BE) is curator en schrijver. Ze studeerde kunstgeschiedenis en kritische theorie aan de Universiteit Antwerpen. Ze schrijft voor kunstenaars, instellingen en magazines en geeft les aan het Sandberg Instituut. Ze was assistent curator voor If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution en maakte solotentoonstellingen bij bologna.cc.

Tim Hollander (NL) is kunstenaar, curator, scenograaf en ontwerper. Hollander studeerde Fine Arts aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en was in 2016-2017 onderdeel van het residency-programma van de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Zijn werk uit zich in onder andere installaties, sculpturen, teksten en zelf uitgegeven boeken.

Currents #8

Currents is een jaarlijkse groepstentoonstelling met werk van recent afgestudeerde kunstenaars van academies in België, Duitsland en Zuid-Nederland georganiseerd door Marres in Maastricht en Z33 in Hasselt. De tentoonstelling wordt ingebed in een ruimer begeleidingstraject waarin training, netwerk en professionalisering centraal staan. De tentoonstelling vindt afwisselend plaats bij een van de twee organiserende partijen.

Currents is in acht jaar uitgegroeid tot een van de meest belangrijke platforms voor talentontwikkeling in de beeldende kunst in Nederland, België en Noordrijn-Westfalen. De afgelopen jaren hebben ruim 120 kunstenaars van 12 academies uit de Euregio deelgenomen en profiteerde een nog veel groter aantal van workshops, fondsendagen en activiteiten. Ook ca. 20 jonge curatoren gaven met het samenstellen van Currents hun carrière een stevige boost.

Birds of a Feather – Currents #7 is nog te zien bij ons tot 2 augustus 2020.

Gepubliceerd op

29.05.2020

Auteur

Ines Minten

Overzicht